Nahlásit chybu
Navrhnout vylepšení
Search
Menu
  • Úvodní stránka
  • Seznam profesních kvalifikací
  • Informace pro školy
  • Vše o zkouškách z NSK
  • Pro autorizované osoby
  • Živnosti a profesní kvalifikace
  • Kontakt
Menu
  • Úvodní stránka
  • Seznam profesních kvalifikací
  • Informace pro školy
  • Vše o zkouškách z NSK
  • Pro autorizované osoby
  • Živnosti a profesní kvalifikace
  • Kontakt

Technik/technička pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v masném průmyslu

profesní kvalifikace

O profesní kvalifikaci

Technik/technička pro kontrolu kvality a bezpečnosti potravin v masném průmyslu zavádí systém řízení kvality a bezpečnosti potravin v masném průmyslu. Má na starosti organizaci směn a chod výroby, senzorické a laboratorní zkoušky surovin, meziproduktů a výrobků v masném průmyslu, dohled na dodržování stanovených receptur a výrobních postupů. Současně školí zaměstnance v oblasti kvality a bezpečnosti potravin, dohlíží na plnění programu sanitace výrobních prostor a zařízení.

Autorizované osoby

Tato profesní kvalifikace nemá autorizovanou osobu.

Chcete se stát autorizovanou osobou pro tuto profesní kvalifikaci?

Litujeme, z této profesní kvalifikace není v současné době možné složit zkoušku.

Odborné kompetence

Zavádění systému řízení kvality a bezpečnosti potravin v masném průmyslu
4. úroveň
Vyhodnocování výsledků ověřování systému řízení kvality a bezpečnosti potravin v masném průmyslu
4. úroveň
Provádění a vyhodnocování senzorických a laboratorních zkoušek surovin, meziproduktů a výrobků v masném průmyslu
5. úroveň
Vkládání záznamů do dokumentace systému HACCP v masném průmyslu
4. úroveň
Dohled nad plněním programu sanitace výrobních prostor a zařízení, programu kontroly škůdců a zásad pro zacházení s nestandardními výrobky a odpady v masném průmyslu
4. úroveň
Dohled nad dodržováním stanovených receptur a výrobních postupů pro jednotlivé výrobky masného průmyslu
4. úroveň
Dohled nad přenosem údajů v rámci nastaveného systému sledovatelnosti použitých surovin a materiálů v masném průmyslu
4. úroveň
Školení zaměstnanců organizace v oblasti kvality a bezpečnosti potravin v masném průmyslu
4. úroveň
Hodnocení změn v systému řízení kvality a bezpečnosti potravin, materiálech, technologiích a produktech v masném průmyslu
4. úroveň
Posuzování aspektů efektivnosti a vhodnosti systému řízení kvality a bezpečnosti potravin v rámci podniku masného průmyslu
4. úroveň
Platnost standardu od: 17.10.2023
Platnost standardu do: neomezeně
Kvalifikační úroveň: 4
Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství
Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie

Povolání: 

Kontrolor kvality a hygieny potravin a krmiv
Kód: 29-077-M
Více na narodnikvalifikace.cz

Seznam profesních kvalifikací

Projděte si seznam profesních kvalifikací. Víte, jaké dovednosti musíte pro danou kvalifikaci prokázat?

Informace pro školy

Víte, že jako škola máte v rámci Národní soustavy kvalifikací jisté výhody při získávání autorizací?

Vše o zkouškách

Zjistěte, jak se přihlásit ke zkoušce a kde získáte informace o tom, kdo vás vyzkouší.

Pro autorizované osoby

Kdo je to autorizovaná osoba a jaké výhody má získání autorizace?

Kvalifikace a živnosti

U řady živností je podmínkou k jejímu získání určitá kvalifikace. Pro které toto platí a kde si znalosti a dovednosti nechat ověřit?

Přihlaste se k odběru našich novinek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur dela more etc fore lorela ido, soredum foresta logika portala consore mio de la porte sorte forte.

Hlavní menu

  • Úvodní stránka
  • Seznam profesních kvalifikací
  • Kontakt

Hlavní rozcestník

  • Informace pro školy
  • Vše o zkouškách
  • Pro autorizované osoby
  • Kvalifikace a živnosti

Důležité odkazy

  • Aktuální články
  • GDPR
  • Převodník ÚPK a živností
  • Převodník PK pro splnění MZK
  • Národní pedagogický institut ČR
  • Senovážné náměstí 25
  • 110 00 Praha 1
Všechna práva vyhrazena | 2025
Souhlas se zpracováním cookies
Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}