Kuchař/kuchařka vegetariánských a veganských pokrmů sestavuje vegetariánské a veganské jídelní lístky a menu, přičemž využívá alternativ živočišné výživy a znalostí základů výživy. Při přípravě polévek, teplých a studených pokrmů, moučníků a dezertů vegetariánské a veganské kuchyně využívá moderní trendy zdravé výživy, pokrmy připravuje, esteticky upravuje a expeduje. Zpracovává ovoce, zeleninu, luštěniny, obiloviny, pseudoobiloviny, ořechy, olejnaté semena, klíčky a výhonky dle vegetariánských a veganských zásad. Spolupracuje při objednávce, přejímce a skladování zboží. Podílí se na organizování a řízení práce pomocných sil. Používá vhodné technologické vybavení a inventář ve výrobním středisku za dodržení bezpečnostních zásad. Pečuje o dobrý technický stav kuchyňských zařízení.
Seznam profesních kvalifikací
Projděte si seznam profesních kvalifikací. Víte, jaké dovednosti musíte pro danou kvalifikaci prokázat?
Pro autorizované osoby
Kdo je to autorizovaná osoba a jaké výhody má získání autorizace?