Nahlásit chybu
Navrhnout vylepšení
Search
Menu
  • Úvodní stránka
  • Seznam profesních kvalifikací
  • Informace pro školy
  • Vše o zkouškách z NSK
  • Pro autorizované osoby
  • Živnosti a profesní kvalifikace
  • Kontakt

Příprava minutek: ideální rekvalifikace pro milovníky dobrého jídla

  • Aktualizováno: 17. května, 2021

Rádi vaříte a hledáte nové pracovní uplatnění? Co takhle spojit příjemné s užitečným a získat profesní kvalifikaci pro přípravu minutek?

Profesní kvalifikaci Příprava minutek je vhodné kombinovat s profesní kvalifikací Příprava teplých pokrmů a Příprava pokrmů studené kuchyně. Dohromady můžete získat úplnou profesní kvalifikaci kuchaře, která vás opravňuje k připuštění k závěrečné zkoušce a umožňuje tak získat výuční list v oboru vzdělání kuchař – číšník. Po absolvování tohoto trojlístku lze také založit živnost na hostinskou činnost. Láká vás to?

Cesta k novému oboru: najděte si vhodný kurz

Ačkoliv máte pravděpodobně široké povědomí o vaření, ingrediencích a druzích přípravy jídla, pokud jste sebenadanější samouk, pravděpodobně neovládáte další (a neméně důležité) znalosti a dovednosti, jakými jsou například způsoby skladování potravin, normování pokrmů, cenová kalkulace či sestavování jídelníčku.

Všechny tyto praktické i teoretické znalosti a dovednosti můžete získat v kurzu, který najdete na stránkách www.vzdelavaniaprace.cz, pokud zadáte klíčové slovo: příprava minutek a otevřete si podkategorii kurzy. Po absolvování kurzu a získání osvědčení o profesní kvalifikaci najdete na stejných stránkách také nabídky restaurací, kantýn a jídelen, kde momentálně hledají toho pravého člověka pro přípravu minutek.

Získejte osvědčení o profesní kvalifikaci a začněte vařit i pro ostatní

Chcete-li získat osvědčení o získání profesní kvalifikace Příprava minutek, čeká vás absolvování zkoušky trvající 2,5 až 3,5 hodiny, během kterých budete zkoušející osobě demonstrovat vaše nově nabyté znalosti a prezentovat kuchařský um.

Zadáte-li na www.narodnikvalifikace.cz do řádku pro vyhledávání slovní spojení příprava minutek, naleznete nejen veškeré požadavky pro získání osvědčení, ale také seznam autorizovaných osob, tedy převážně odborných učilišť a hotelových škol, na kterých je možné zkoušku absolvovat.

Příprava jídla je nesmírně naplňujícím povoláním, o talentované kuchaře je navíc neustále velký zájem. Můžete si být jisti, že se vám vaše snaha a nové vzdělání bohatě vyplatí. Budete-li po absolvování kurzu hledat práci, nezapomeňte se podívat na nabídku volných míst na www.vzdelavaniaprace.cz. Hodně štěstí!

Jak napsat motivační dopis, kterým zaujmete?

Obsah článku

Dostali jste úkol během výběrového řízení? V dnešní době nic neobvyklého

Jak se stát instruktorem/instruktorkou dětského plavání?

EET již není povinná – Národní soustava kvalifikací zrevidovala profesní kvalifikace

5 základních pravidel klientské komunikace aneb Stále platí, že zákazník má vždy pravdu?

Jak se stát nákupčím pro internet, multimédia a nová média a v čem je největší lákadlo této profese? 

Seznam profesních kvalifikací

Víte, jaké dovednosti musíte pro danou kvalifikaci prokázat?

Informace pro školy

Víte, že jako škola máte jisté výhody při získávání autorizací?

Vše o zkouškách

Jak se přihlásit a kde získat informace o zkoušce?

Pro autorizované osoby

Kdo je to autorizovaná osoba a jaké výhody má získání autorizace?

Kvalifikace a živnosti

U řady živností je podmínkou k jejímu získání určitá kvalifikace.

Přihlaste se k odběru našich novinek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur dela more etc fore lorela ido, soredum foresta logika portala consore mio de la porte sorte forte.

Hlavní menu

  • Úvodní stránka
  • Seznam profesních kvalifikací
  • Kontakt

Hlavní rozcestník

  • Informace pro školy
  • Vše o zkouškách
  • Pro autorizované osoby
  • Kvalifikace a živnosti

Důležité odkazy

  • Aktuální články
  • GDPR
  • Převodník ÚPK a živností
  • Národní pedagogický institut ČR
  • Senovážné náměstí 25
  • 110 00 Praha 1
Všechna práva vyhrazena | 2023

Vítejte na novém portálu
Vzdělávání a práce. 

Web se aktuálně nachází v testovací fázi, omluvte prosím dočasnou neúplnost všech dat.

Na rozvoji intenzivně pracujeme.