Nahlásit chybu
Navrhnout vylepšení
Search
Menu
  • Úvodní stránka
  • Seznam profesních kvalifikací
  • Informace pro školy
  • Vše o zkouškách z NSK
  • Pro autorizované osoby
  • Živnosti a profesní kvalifikace
  • Kontakt
Menu
  • Úvodní stránka
  • Seznam profesních kvalifikací
  • Informace pro školy
  • Vše o zkouškách z NSK
  • Pro autorizované osoby
  • Živnosti a profesní kvalifikace
  • Kontakt

Řezník-uzenář / řeznice-uzenářka pro výrobu masných výrobků a drůbežích masných výrobků

profesní kvalifikace

O profesní kvalifikaci

Řezník-uzenář / řeznice-uzenářka pro výrobu masných výrobků a drůbežích masných výrobků provádí činnosti jako třídění výrobních mas, příprava a úprava surovin, zhotovení díla, plnění do obalů a tepelné opracování výrobků, zpracování živočišných tuků. Obsluhuje výrobní linky, stroje a zařízení, dodržuje technologické postupy a hygienické zásady zacházení s čerstvým masem – surovinou pro výrobu masných výrobků, pomocnými látkami a s masnými výrobky.

Autorizované osoby

Odborné kompetence

Třídění výrobních mas a drůbežího masa
3. úroveň
Příprava přísad, pomocných látek a obalů pro výrobu masných výrobků a masných polotovarů
3. úroveň
Úprava surovin pro výrobu masných výrobků a masných polotovarů
3. úroveň
Mělnění, míchání a výpočet spotřeby surovin pro výrobu masných výrobků a masných polotovarů
3. úroveň
Plnění masných výrobků a masných polotovarů do obalů
3. úroveň
Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny
3. úroveň
Tepelné opracování masných výrobků, fermentace a sušení trvanlivých masných výrobků
3. úroveň
Označování a skladování masných výrobků a masných polotovarů
3. úroveň
Škvaření živočišných tuků a výroba škvarků
3. úroveň
Tavení živočišných tuků
3. úroveň
Obsluha strojního a technologického vybavení při výrobě masných výrobků a masných polotovarů
3. úroveň
Provádění hygienicko-sanitační činnosti v provozech masného průmyslu, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
3. úroveň
Platnost standardu od: 30.08.2023
Platnost standardu do: neomezeně
Kvalifikační úroveň: 3
Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství
Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie

Povolání: 

Řezník a uzenář
Kód: 29-023-H
Více na narodnikvalifikace.cz

Seznam profesních kvalifikací

Projděte si seznam profesních kvalifikací. Víte, jaké dovednosti musíte pro danou kvalifikaci prokázat?

Informace pro školy

Víte, že jako škola máte v rámci Národní soustavy kvalifikací jisté výhody při získávání autorizací?

Vše o zkouškách

Zjistěte, jak se přihlásit ke zkoušce a kde získáte informace o tom, kdo vás vyzkouší.

Pro autorizované osoby

Kdo je to autorizovaná osoba a jaké výhody má získání autorizace?

Kvalifikace a živnosti

U řady živností je podmínkou k jejímu získání určitá kvalifikace. Pro které toto platí a kde si znalosti a dovednosti nechat ověřit?

Přihlaste se k odběru našich novinek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur dela more etc fore lorela ido, soredum foresta logika portala consore mio de la porte sorte forte.

Hlavní menu

  • Úvodní stránka
  • Seznam profesních kvalifikací
  • Kontakt

Hlavní rozcestník

  • Informace pro školy
  • Vše o zkouškách
  • Pro autorizované osoby
  • Kvalifikace a živnosti

Důležité odkazy

  • Aktuální články
  • GDPR
  • Převodník ÚPK a živností
  • Převodník PK pro splnění MZK
  • Národní pedagogický institut ČR
  • Senovážné náměstí 25
  • 110 00 Praha 1
Všechna práva vyhrazena | 2025
Souhlas se zpracováním cookies
Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}