Nahlásit chybu
Navrhnout vylepšení
Search
Menu
  • Úvodní stránka
  • Seznam profesních kvalifikací
  • Informace pro školy
  • Vše o zkouškách z NSK
  • Pro autorizované osoby
  • Živnosti a profesní kvalifikace
  • Kontakt
Menu
  • Úvodní stránka
  • Seznam profesních kvalifikací
  • Informace pro školy
  • Vše o zkouškách z NSK
  • Pro autorizované osoby
  • Živnosti a profesní kvalifikace
  • Kontakt

Cukrář/cukrářka pro výrobu restauračních moučníků

profesní kvalifikace

O profesní kvalifikaci

Cukrář/cukrářka pro výrobu restauračních moučníků připravuje všechny druhy restauračních moučníků. Připravuje suroviny, vypočítá jejich spotřebu, obsluhuje stroje a zařízení a zhotovuje těsta a hmoty pro přípravu teplých a studených restauračních moučníků. Tepelně upravuje restaurační moučníky pečením, smažením nebo vařením, dohotovuje je a aranžuje.

Autorizované osoby

Odborné kompetence

Příjem a uchovávání surovin a polotovarů pro výrobu restauračních moučníků
3. úroveň
Volba technologického postupu pro přípravu restauračních moučníků
3. úroveň
Příprava, výpočet spotřeby a úprava surovin pro přípravu restauračních moučníků
3. úroveň
Zhotovování těst a hmot na přípravu teplých a studených restauračních moučníků
3. úroveň
Dělení, tvarování, plnění těst a dávkování hmot
3. úroveň
Příprava a použití základních náplní a polev
3. úroveň
Tepelné úpravy restauračních moučníků
3. úroveň
Dohotovování a zdobení teplých a studených restauračních moučníků
3. úroveň
Aranžování a úprava při servírování
3. úroveň
Posuzování jakosti cukrářských surovin, polotovarů a hotových výrobků
3. úroveň
Provádění hygienicko-sanitační činnosti v cukrářské výrobě, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
3. úroveň
Obsluha a seřizování strojů a zařízení při výrobě restauračních moučníků
3. úroveň
Vedení provozní evidence při výrobě a prodeji cukrářských výrobků
3. úroveň
Platnost standardu od: 30.08.2023
Platnost standardu do: neomezeně
Kvalifikační úroveň: 3
Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství
Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie

Povolání: 

Pracovník výroby restauračních moučníků
Kód: 29-012-H
Více na narodnikvalifikace.cz

Seznam profesních kvalifikací

Projděte si seznam profesních kvalifikací. Víte, jaké dovednosti musíte pro danou kvalifikaci prokázat?

Informace pro školy

Víte, že jako škola máte v rámci Národní soustavy kvalifikací jisté výhody při získávání autorizací?

Vše o zkouškách

Zjistěte, jak se přihlásit ke zkoušce a kde získáte informace o tom, kdo vás vyzkouší.

Pro autorizované osoby

Kdo je to autorizovaná osoba a jaké výhody má získání autorizace?

Kvalifikace a živnosti

U řady živností je podmínkou k jejímu získání určitá kvalifikace. Pro které toto platí a kde si znalosti a dovednosti nechat ověřit?

Přihlaste se k odběru našich novinek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur dela more etc fore lorela ido, soredum foresta logika portala consore mio de la porte sorte forte.

Hlavní menu

  • Úvodní stránka
  • Seznam profesních kvalifikací
  • Kontakt

Hlavní rozcestník

  • Informace pro školy
  • Vše o zkouškách
  • Pro autorizované osoby
  • Kvalifikace a živnosti

Důležité odkazy

  • Aktuální články
  • GDPR
  • Převodník ÚPK a živností
  • Převodník PK pro splnění MZK
  • Národní pedagogický institut ČR
  • Senovážné náměstí 25
  • 110 00 Praha 1
Všechna práva vyhrazena | 2025
Souhlas se zpracováním cookies
Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}