Úklidový pracovník / úklidová pracovnice v potravinářských provozech uplatňuje a dodržuje zásady bezpečnosti práce, ochrany zdraví při práci a požární ochrany. Volí druh úklidu a čištění dle hygienických plánů v potravinářských provozech. Manipuluje s chemickými a dezinfekčními látkami a přípravky. Udržuje, kontroluje a skladuje pomůcky a stroje pro provádění úklidu. Provádí úklid a údržbu „čistých prostor“ v potravinářských provozech, úklid sociálních zařízení. Mopuje a strojně myje, čistí a leští tvrdé podlahy. Provádí údržbu nábytku, zařízení a ploch, skleněných ploch, myje transportní vozíky, nakládací a vykládací zařízení. Uklízí a čistí chodby, schodiště, podesty, terasy, výtahy.
Seznam profesních kvalifikací
Projděte si seznam profesních kvalifikací. Víte, jaké dovednosti musíte pro danou kvalifikaci prokázat?
Pro autorizované osoby
Kdo je to autorizovaná osoba a jaké výhody má získání autorizace?