Máte dotaz? Máte pro nás podnět či připomínku? Napište nám.
info@vzdelavaniaprace.czCo potřebuji umět a jak mě budou zkoušet?
-
Volba postupu práce, potřebných surovin a zařízení pro přípravu pokrmů
Kritéria hodnocení Ověření Připravit pracoviště na provoz Praktické předvedení Převzít pracovní úkoly podle pracovních plánů Praktické předvedení Dodržet posloupnost prací a časový harmonogram Praktické předvedení Zvolit vhodný technologický postup pro přípravu zadaného pokrmu Praktické předvedení a ústní ověření Vybrat, připravit a použít vhodné suroviny pro daný pokrm Praktické předvedení Zvolit a připravit k provozu vhodná technologická zařízení Praktické předvedení -
Přejímka potravinářských surovin
Kritéria hodnocení Ověření Provést normování na daný počet porcí podle stanovené receptury Praktické předvedení Zkontrolovat deklarovaný druh surovin a gramáž Praktické předvedení Senzoricky posoudit nezávadnost a kvalitu surovin Praktické předvedení Vyhotovit doklad o převzetí zboží Praktické předvedení -
Příprava a tepelná úprava příloh
Kritéria hodnocení Ověření Připravit přílohu podle technologického postupu ze surovin nebo polotovarů v požadované kvalitě a kvantitě Praktické předvedení Provést tepelnou úpravu příloh v souladu s technologickým postupem Praktické předvedení Zkontrolovat jakost příloh Praktické předvedení Připravit přílohy pro expedici Praktické předvedení -
Zpracování a úprava polotovarů
Kritéria hodnocení Ověření Zpracovat polotovary v souladu s jejich určením a technologickým postupem úpravy Praktické předvedení Použít odpovídající technologické vybavení Praktické předvedení -
Skladování potravinářských surovin
Kritéria hodnocení Ověření Skladovat a ošetřovat suroviny podle hygienických norem Praktické předvedení a ústní ověření Vyhotovit doklady o příjmu a výdeji Praktické předvedení Zkontrolovat, převzít a vydat požadované zboží Praktické předvedení -
Obsluha technologických zařízení v provozu
Kritéria hodnocení Ověření Připravit za dodržení bezpečnostních zásad technologická zařízení k provozu Praktické předvedení Bezpečně používat technologická zařízení v souladu s jejich určením Praktické předvedení Ošetřit a zabezpečit technologická zařízení po ukončení provozu Praktické předvedení -
Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů
Kritéria hodnocení Ověření Dodržovat hygienu osobní a hygienu práce v průběhu pracovních činností Praktické předvedení Vysvětlit na příkladech význam kritických bodů a jejich dodržování v praxi Ústní ověření Provést úklid pracoviště po ukončení provozu v souladu s hygienickými požadavky Praktické předvedení
Chci se nechat vyzkoušet
Další informace o zkoušce z profesní kvalifikace, získáte na webu Národní systém kvalifikací (NSK) nebo si níže stáhněte podrobný hodnotící standard. Stáhnout hodnotící standard ve formátu PDF
Uložte si zkoušky, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.
Zaregistrujte se zdarma