Nahlásit chybu
Navrhnout vylepšení
Search
Menu
  • Úvodní stránka
  • Seznam profesních kvalifikací
  • Informace pro školy
  • Vše o zkouškách z NSK
  • Pro autorizované osoby
  • Živnosti a profesní kvalifikace
  • Kontakt

Řezník-uzenář / řeznice-uzenářka pro výrobu masných výrobků a drůbežích masných výrobků

profesní kvalifikace

O profesní kvalifikaci

Řezník a uzenář při výrobě masných výrobků a drůbežích masných výrobků provádí činnosti jako třídění výrobních mas, příprava a úprava surovin, zhotovení díla, plnění do obalů a tepelné opracování výrobků, zpracování živočišných tuků. Obsluhuje výrobní linky, stroje a zařízení, dodržuje technologické postupy a hygienické zásady zacházení s čerstvým masem – surovinou pro výrobu masných výrobků, pomocnými látkami a s masnými výrobky.

Autorizované osoby

Odborné kompetence

Třídění výrobních mas a drůbežího masa
3. úroveň
Příprava přísad, pomocných látek a obalů pro výrobu masných výrobků a masných polotovarů
3. úroveň
Úprava surovin pro výrobu masných výrobků a masných polotovarů
3. úroveň
Mělnění, míchání a výpočet spotřeby surovin pro výrobu masných výrobků a masných polotovarů
3. úroveň
Plnění masných výrobků a masných polotovarů do obalů
3. úroveň
Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny
3. úroveň
Tepelné opracování masných výrobků, fermentace a sušení trvanlivých masných výrobků
3. úroveň
Označování a skladování masných výrobků a masných polotovarů
3. úroveň
Škvaření živočišných tuků a výroba škvarků
3. úroveň
Tavení živočišných tuků
3. úroveň
Obsluha strojního a technologického vybavení při výrobě masných výrobků a masných polotovarů
3. úroveň
Provádění hygienicko-sanitační činnosti v provozech masného průmyslu, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
3. úroveň
Platnost standardu od: 21.10.2022
Platnost standardu do: neomezeně
Kvalifikační úroveň: 3
Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství
Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie
Povolání: Řezník a uzenář
Více na narodnikvalifikace.cz
Více na nsp.cz
Kód: 29-023-H

Seznam profesních kvalifikací

Projděte si seznam profesních kvalifikací. Víte, jaké dovednosti musíte pro danou kvalifikaci prokázat?

Informace pro školy

Víte, že jako škola máte v rámci Národní soustavy kvalifikací jisté výhody při získávání autorizací?

Vše o zkouškách

Zjistěte, jak se přihlásit ke zkoušce a kde získáte informace o tom, kdo vás vyzkouší.

Pro autorizované osoby

Kdo je to autorizovaná osoba a jaké výhody má získání autorizace?

Kvalifikace a živnosti

U řady živností je podmínkou k jejímu získání určitá kvalifikace. Pro které toto platí a kde si znalosti a dovednosti nechat ověřit?

Přihlaste se k odběru našich novinek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur dela more etc fore lorela ido, soredum foresta logika portala consore mio de la porte sorte forte.

Hlavní menu

  • Úvodní stránka
  • Seznam profesních kvalifikací
  • Kontakt

Hlavní rozcestník

  • Informace pro školy
  • Vše o zkouškách
  • Pro autorizované osoby
  • Kvalifikace a živnosti

Důležité odkazy

  • Aktuální články
  • GDPR
  • Převodník ÚPK a živností
  • Národní pedagogický institut ČR
  • Senovážné náměstí 25
  • 110 00 Praha 1
Všechna práva vyhrazena | 2022

Vítejte na novém portálu
Vzdělávání a práce. 

Web se aktuálně nachází v testovací fázi, omluvte prosím dočasnou neúplnost všech dat.

Na rozvoji intenzivně pracujeme.