Nahlásit chybu
Navrhnout vylepšení
Search
Menu
  • Úvodní stránka
  • Seznam profesních kvalifikací
  • Informace pro školy
  • Vše o zkouškách z NSK
  • Pro autorizované osoby
  • Živnosti a profesní kvalifikace
  • Kontakt

Kuchař/kuchařka studené kuchyně

profesní kvalifikace

O profesní kvalifikaci

Kuchař studené kuchyně připravuje, esteticky upravuje a expeduje předkrmy a pokrmy studené kuchyně (například masové a sýrové pěny, paštiky, galantiny, plněná zelenina, ovoce, vejce, saláty, obložené mísy aj.) Zpracuje polotovary v souladu s jejich určením a technologickým postupem úpravy. Umí připravit a esteticky upravit studené pokrmy pro slavnostní příležitosti. Používá vhodné technologické vybavení za dodržení bezpečnostních zásad.

Autorizované osoby

Odborné kompetence

Volba postupu práce, potřebných surovin a zařízení pro přípravu pokrmů
3. úroveň
Přejímka potravinářských surovin
3. úroveň
Příprava surovin pro výrobu jídel
3. úroveň
Příprava pokrmů běžné studené kuchyně
3. úroveň
Zpracovávání a estetická úprava polotovarů
3. úroveň
Příprava a estetická úprava studených pokrmů pro slavnostní příležitosti
3. úroveň
Organizování práce v gastronomickém provozu
4. úroveň
Skladování potravinářských surovin a zboží ve výrobním středisku gastronomického provozu, vyhotovování dokladů
3. úroveň
Používání a evidence inventáře ve výrobním středisku gastronomického provozu
3. úroveň
Obsluha technologických zařízení ve výrobním středisku gastronomického provozu
3. úroveň
Provádění hygienicko-sanitační činnosti v gastronomických provozech, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
3. úroveň
Platnost standardu od: 06.01.2023
Platnost standardu do: neomezeně
Kvalifikační úroveň: 3
Autorizující orgán: Ministerstvo pro místní rozvoj
Skupina oborů: Gastronomie, hotelnictví a turismus
Povolání: Kuchař
Více na narodnikvalifikace.cz
Více na nsp.cz
Kód: 65-002-H

Seznam profesních kvalifikací

Projděte si seznam profesních kvalifikací. Víte, jaké dovednosti musíte pro danou kvalifikaci prokázat?

Informace pro školy

Víte, že jako škola máte v rámci Národní soustavy kvalifikací jisté výhody při získávání autorizací?

Vše o zkouškách

Zjistěte, jak se přihlásit ke zkoušce a kde získáte informace o tom, kdo vás vyzkouší.

Pro autorizované osoby

Kdo je to autorizovaná osoba a jaké výhody má získání autorizace?

Kvalifikace a živnosti

U řady živností je podmínkou k jejímu získání určitá kvalifikace. Pro které toto platí a kde si znalosti a dovednosti nechat ověřit?

Přihlaste se k odběru našich novinek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur dela more etc fore lorela ido, soredum foresta logika portala consore mio de la porte sorte forte.

Hlavní menu

  • Úvodní stránka
  • Seznam profesních kvalifikací
  • Kontakt

Hlavní rozcestník

  • Informace pro školy
  • Vše o zkouškách
  • Pro autorizované osoby
  • Kvalifikace a živnosti

Důležité odkazy

  • Aktuální články
  • GDPR
  • Převodník ÚPK a živností
  • Národní pedagogický institut ČR
  • Senovážné náměstí 25
  • 110 00 Praha 1
Všechna práva vyhrazena | 2022

Vítejte na novém portálu
Vzdělávání a práce. 

Web se aktuálně nachází v testovací fázi, omluvte prosím dočasnou neúplnost všech dat.

Na rozvoji intenzivně pracujeme.