Nahlásit chybu
Navrhnout vylepšení
Search
Menu
  • Úvodní stránka
  • Seznam profesních kvalifikací
  • Informace pro školy
  • Vše o zkouškách z NSK
  • Pro autorizované osoby
  • Živnosti a profesní kvalifikace
  • Kontakt

Porážka a konečná úprava těl jatečných zvířat

profesní kvalifikace

O profesní kvalifikaci

Řezník a uzenář při porážení, jatečném opracování a porcování drůbeže provádí na porážecí lince s využitím technologických postupů a hygienických zásad zacházení s drůbežím masem tyto činnosti: navěšování, omračování a vykrvování drůbeže, kuchání, porcování a balení.

Autorizované osoby

Odborné kompetence

Omračování a vykrvování jatečných zvířat
3. úroveň
Úprava povrchu těl jatečných zvířat
3. úroveň
Vykolování jatečných zvířat
3. úroveň
Těžení a třídění drobů jatečných zvířat
3. úroveň
Půlení a konečná úprava jatečně upravených těl jatečných zvířat
3. úroveň
Ošetření a skladování jatečně upravených těl jatečných zvířat
3. úroveň
Ošetření a skladování krve
3. úroveň
Opracování, třídění, konzervace a skladování střev
3. úroveň
Třídění, ošetření, konzervace a skladování kůží
3. úroveň
Třídění a skladování kostí
3. úroveň
Ošetření živočišných vláken a rohoviny
3. úroveň
Konzervace a skladování farmaceutických surovin
3. úroveň
Zacházení s jatečnými odpady a jejich likvidace
3. úroveň
Obsluha strojního a technologického vybavení jatečného provozu
3. úroveň
Provádění hygienicko-sanitační činnosti na jatkách, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
3. úroveň
Platnost standardu od: 21. 08. 2019
Platnost standardu do: neomezeně
Kvalifikační úroveň: 3
Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství
Skupina oborů: Potravinářství a potravinářská chemie
Povolání: Řezník a uzenář

Více na narodnikvalifikace.cz

Více na nsp.cz

Seznam profesních kvalifikací

Projděte si seznam profesních kvalifikací. Víte, jaké dovednosti musíte pro danou kvalifikaci prokázat?

Informace pro školy

Víte, že jako škola máte v rámci Národní soustavy kvalifikací jisté výhody při získávání autorizací?

Vše o zkouškách

Zjistěte, jak se přihlásit ke zkoušce a kde získáte informace o tom, kdo vás vyzkouší.

Pro autorizované osoby

Kdo je to autorizovaná osoba a jaké výhody má získání autorizace?

Kvalifikace a živnosti

U řady živností je podmínkou k jejímu získání určitá kvalifikace. Pro které toto platí a kde si znalosti a dovednosti nechat ověřit?

Přihlaste se k odběru našich novinek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur dela more etc fore lorela ido, soredum foresta logika portala consore mio de la porte sorte forte.

Hlavní menu

  • Úvodní stránka
  • Seznam profesních kvalifikací
  • Kontakt

Hlavní rozcestník

  • Informace pro školy
  • Vše o zkouškách
  • Pro autorizované osoby
  • Kvalifikace a živnosti

Důležité odkazy

  • Aktuální články
  • GDPR
  • Převodník ÚPK a živností
  • Národní pedagogický institut ČR
  • Senovážné náměstí 25
  • 110 00, Praha 1
Všechna práva vyhrazena | 2022

Vítejte na novém portálu
Vzdělávání a práce. 

Web se aktuálně nachází v testovací fázi, omluvte prosím dočasnou neúplnost všech dat.

Na rozvoji intenzivně pracujeme.

Aktualizace dat: 20.7.2022