Máte dotaz? Máte pro nás podnět či připomínku? Napište nám.
info@vzdelavaniaprace.czCo potřebuji umět a jak mě budou zkoušet?
-
Výroba potravin dle technologického postupu
Kritéria hodnocení Ověření Prokázat orientaci v technologickém postupu výroby konkrétního výrobku na základě výrobní dokumentace Slovní vyjádření ústní Dodržovat technologický postup při výrobě konkrétního výrobku Praktické předvedení a slovní vyjádření ústní -
Výpočet spotřeby, příprava a úprava surovin pro danou potravinářskou výrobu
Kritéria hodnocení Ověření Vypočítat spotřebu surovin podle zvoleného technologického postupu Praktické předvedení a slovní vyjádření ústní Navážit potřebné množství surovin a přísad Praktické předvedení Připravit suroviny k technologickému zpracování Praktické předvedení a slovní vyjádření ústní -
Obsluha strojů a zařízení pro výrobu potravinářských polotovarů, výrobků
Kritéria hodnocení Ověření Použít vhodné technologické vybavení při výrobě potravinářských výrobků nebo krmiv Praktické předvedení a slovní vyjádření ústní Provést čištění a běžnou údržbu strojů a zařízení v potravinářské nebo krmivářské výrobě Praktické předvedení Obsluhovat stroje a zařízení v souladu se zásadami bezpečnosti práce Praktické předvedení -
Smyslové posuzování jakosti polotovarů a hotových výrobků
Kritéria hodnocení Ověření Provést vstupní kontrolu surovin a polotovarů – připravit vzorky pro senzorickou analýzu a vyhodnotit rozbor Praktické předvedení a slovní vyjádření ústní Kontrolovat jakost potravinářských výrobků z hlediska bezpečnosti potravin, hmotnosti, velikosti a vzhledu výrobku, připravit vzorky, provést smyslové posouzení a jednoduchou zkoušku (např. měření pH, teploty) Praktické předvedení a slovní vyjádření ústní Navrhnout nápravu a vyvodit opatření ze zjištěných nedostatků Slovní vyjádření ústní -
Provádění základní evidence v potravinářské výrobě
Kritéria hodnocení Ověření Vést předepsanou operativně-technickou evidenci v potravinářské výrobě nebo výrobě krmiv Praktické předvedení -
Provádění hygienicko-sanitační činností v potravinářských provozech, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
Kritéria hodnocení Ověření Sledovat kritické body v průběhu výroby potravin nebo krmiv Zkoušející ověřuje hodnotící kritéria průběžně při plnění příslušných odborných způsobilostí Dodržovat hygienické předpisy a osobní hygienu Zkoušející ověřuje hodnotící kritéria průběžně při plnění příslušných odborných způsobilostí Dodržovat sanitační řád určený pro provoz výroby potravin nebo krmiv Zkoušející ověřuje hodnotící kritéria průběžně při plnění příslušných odborných způsobilostí Používat během práce pracovní oděv a ochranné pomůcky Zkoušející ověřuje hodnotící kritéria průběžně při plnění příslušných odborných způsobilostí Dodržovat zásady bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a požární prevence Zkoušející ověřuje hodnotící kritéria průběžně při plnění příslušných odborných způsobilostí Rozlišovat specifická bezpečnostní rizika související s manipulací se strojním vybavením Slovní vyjádření ústní
Chci se nechat vyzkoušet
Další informace o zkoušce z profesní kvalifikace, získáte na webu Národní systém kvalifikací (NSK) nebo si níže stáhněte podrobný hodnotící standard. Stáhnout hodnotící standard ve formátu PDF
Uložte si zkoušky, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.
Zaregistrujte se zdarmaKde se můžu nechat vyzkoušet?
-
Hospodářská komora České republiky
Adresa: Na Florenci 2116/15, Praha 1, 11000 IČ: 49279530     Kontakt: Ing. Klára Šimotová E-mail: simotova@komora.cz Telefon: +420266721406
Mohlo by vás také zajímat
Co se hodí všem profesím
Zdroj informací
Všechny dostupné zkoušející
-
Hospodářská komora České republiky
Adresa: Na Florenci 2116/15, Praha 1, 11000 IČ: 49279530     Kontakt: Ing. Klára Šimotová E-mail: simotova@komora.cz Telefon: +420266721406