Máte dotaz? Máte pro nás podnět či připomínku? Napište nám.
info@vzdelavaniaprace.czCo potřebuji umět a jak mě budou zkoušet?
-
Volba postupu práce, potřebných surovin a zařízení pro přípravu pokrmů
Kritéria hodnocení Ověření Připravit pracoviště na provoz - zhodnotit funkčnost a připravenost pracoviště Praktické předvedení Převzít pracovní úkoly podle pracovních plánů Praktické předvedení Dodržovat časovou posloupnost prací a dodržovat časový harmonogram Praktické předvedení Zvolit vhodný technologický postup pro přípravu zadaného pokrmu Praktické předvedení + slovní zdůvodnění Vybrat, připravit a použít vhodné suroviny pro připravovaný pokrm Praktické předvedení Zvolit a připravit k provozu vhodná technologická zařízení pro daný účel Praktické předvedení -
Přejímka potravinářských surovin
Kritéria hodnocení Ověření Senzoricky posoudit nezávadnost a kvalitu surovin Praktické předvedení Kontrolovat deklarovaný druh surovin a gramáž Praktické předvedení + metrologicky Vyhotovit doklad o převzetí zboží Písemně -
Výpočty množství jednotlivých surovin pro připravované pokrmy
Kritéria hodnocení Ověření Provést normování na daný počet porcí podle stanovené receptury Písemně + výpočet -
Výroba těst, kvasů a hmot pro pekařské výrobky
Kritéria hodnocení Ověření Zhotovit těsto podle zvoleného technologického postupu ze surovin nebo polotovarů v požadované kvalitě a kvantitě Praktické předvedení Tvarovat těsto do požadovaného tvaru v souladu s technologickým postupem Praktické předvedení Provést tepelnou úpravu knedlíků v souladu s technologickým postupem Praktické předvedení Kontrolovat jakost knedlíků Praktické předvedení Zabalit nebo expedovat hotové výrobky Praktické předvedení -
Zpracování a úprava polotovarů
Kritéria hodnocení Ověření Zpracovávat polotovary v souladu s jejich určením a technologickým postupem úpravy Praktické předvedení Použít odpovídající technologické vybavení Praktické předvedení -
Skladování potravinářských surovin
Kritéria hodnocení Ověření Skladovat suroviny podle hygienických norem Praktické předvedení + slovně Evidovat pohyb skladových zásob Slovně Zhotovovat doklady o příjmu a výdeji Praktické předvedení + písemně Zkontrolovat, převzít a vydat požadované zboží Praktické předvedení Skladovat a ošetřovat potravinářské suroviny Praktické předvedení + slovně -
Obsluha technologických zařízení v provozu
Kritéria hodnocení Ověření Připravit za dodržení bezpečnostních zásad technologická zařízení k provozu Praktické předvedení Bezpečně používat technologická zařízení v souladu s jejich určením Praktické předvedení Ošetřit a zabezpečit kuchyňská zařízení po ukončení provozu Praktické předvedení -
Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
Kritéria hodnocení Ověření Dodržovat hygienu osobní a hygienu práce v průběhu pracovních činností Praktické předvedení Vysvětlit na příkladech význam kritických bodů a jejich dodržování v praxi Slovně, praktické předvedení Během provozu i po jeho ukončení dodržovat sanitační řád Praktické předvedení Provést úklid pracoviště po ukončení provozu v souladu s hygienickými požadavky Praktické předvedení
Chci se nechat vyzkoušet
Další informace o zkoušce z profesní kvalifikace, získáte na webu Národní systém kvalifikací (NSK) nebo si níže stáhněte podrobný hodnotící standard. Stáhnout hodnotící standard ve formátu PDF
Uložte si zkoušky, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.
Zaregistrujte se zdarmaKde se můžu nechat vyzkoušet?
-
Soukromá podřipská střední odborná škola a střední odborné učiliště o.p.s.
Adresa: Jana z Dražic 169, Roudnice nad Labem, 41301 IČ: 25047671     Kontakt: Mgr. Richard Červený E-mail: info@podripskaskola.cz Telefon: 416839064
Mohlo by vás také zajímat
Co se hodí všem profesím
Zdroj informací
Všechny dostupné zkoušející
-
Soukromá podřipská střední odborná škola a střední odborné učiliště o.p.s.
Adresa: Jana z Dražic 169, Roudnice nad Labem, 41301 IČ: 25047671     Kontakt: Mgr. Richard Červený E-mail: info@podripskaskola.cz Telefon: 416839064