Máte dotaz? Máte pro nás podnět či připomínku? Napište nám.
info@vzdelavaniaprace.czCo potřebuji umět a jak mě budou zkoušet?
-
Volba postupu práce, potřebných surovin a zařízení pro přípravu pokrmů
Kritéria hodnocení Ověření Připravit pracoviště na provoz Praktické předvedení Převzít úkoly podle pracovních plánů Praktické předvedení Dodržet posloupnost prací a časový harmonogram Praktické předvedení Realizovat technologický postup podle zadání Praktické předvedení Použít vhodné suroviny pro připravovaný pokrm Praktické předvedení Připravit k provozu vhodná technologická zařízení pro daný účel Praktické předvedení -
Přejímka potravinářských surovin
Kritéria hodnocení Ověření Zkontrolovat deklarovaný druh surovin a gramáž Praktické předvedení Senzoricky posoudit nezávadnost a kvalitu surovin Praktické předvedení Vyhotovit doklad o převzetí zboží Praktické předvedení -
Příprava teplých nápojů
Kritéria hodnocení Ověření Zpracovat vhodné suroviny v požadovaném množství Praktické předvedení Připravit teplé nápoje běžně zařazené na nápojovém lístku Praktické předvedení Použít adekvátní technologické vybavení Praktické předvedení -
Nakládání s inventářem
Kritéria hodnocení Ověření Ošetřovat a udržovat inventář Praktické předvedení Zabezpečit a uskladnit inventář po ukončení provozu Praktické předvedení -
Skladování potravinářských surovin
Kritéria hodnocení Ověření Skladovat a ošetřovat suroviny podle hygienických norem Praktické předvedení a ústní ověření Zhotovit doklady o příjmu a výdeji Praktické předvedení Zkontrolovat, převzít a vydat požadované zboží Praktické předvedení -
Příprava pokrmů pro rychlé občerstvení
Kritéria hodnocení Ověření Dodržet technologický postup přípravy pro daný pokrm (dobu přípravy, teplotu a množství surovin podle receptur) Praktické předvedení Připravit pokrm s typickými požadovanými vlastnostmi a úpravami Praktické předvedení Provést úpravu a estetizaci pokrmu, kontrolu kvality a senzoricky zhodnotit pokrm před expedicí Praktické předvedení Použít technologické vybavení určené pro tepelnou úpravu pokrmů Praktické předvedení -
Zpracování a úprava polotovarů
Kritéria hodnocení Ověření Zpracovat polotovary v souladu s jejich určením a technologickým postupem úpravy Praktické předvedení Použít odpovídající technologické vybavení Praktické předvedení Připravit pokrm z polotovarů ke konzumaci Praktické předvedení -
Zhotovení a tepelná úprava příloh
Kritéria hodnocení Ověření Připravit přílohu podle technologického postupu ze surovin nebo polotovarů v požadované kvalitě a kvantitě Praktické předvedení Provést tepelnou úpravu příloh v souladu s technologickým postupem Praktické předvedení Kontrolovat jakost příloh Praktické předvedení Připravit přílohy pro expedici Praktické předvedení -
Výpomoc při výrobě jídel
Kritéria hodnocení Ověření Provést předběžnou přípravu surovin Praktické předvedení Zpracovat technologicky suroviny pro výrobu pokrmů (krájení, hnětení, šlehání, mixování, porcování atd.) Praktické předvedení Spolupracovat při přípravě konkrétních zadaných pokrmů (dodržovat technologický postup přípravy pro daný pokrm, dobu přípravy, teplotu a množství surovin podle receptur) Praktické předvedení Pomáhat při expedici pokrmů podle pokynů Praktické předvedení -
Obsluha technologických zařízení v provozu
Kritéria hodnocení Ověření Připravit za dodržení bezpečnostních zásad technologická zařízení k provozu Praktické předvedení Bezpečně používat technologická zařízení v souladu s jejich určením Praktické předvedení Obsluhovat technologická zařízení Praktické předvedení Ošetřit a zabezpečit technologická zařízení po ukončení provozu Praktické předvedení -
Čištění zařízení a výrobních prostor
Kritéria hodnocení Ověření Vyčistit výrobní zařízení včetně jejich příslušenství Praktické předvedení Provést úklid a čištění výrobních prostor a příslušenství Praktické předvedení Použít čisticí prostředky v souladu s jejich určením Praktické předvedení -
Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů
Kritéria hodnocení Ověření Dodržovat hygienu osobní a hygienu práce v průběhu pracovních činností Praktické předvedení Provést úklid pracoviště po ukončení provozu v souladu s hygienickými požadavky Praktické předvedení
Chci se nechat vyzkoušet
Další informace o zkoušce z profesní kvalifikace, získáte na webu Národní systém kvalifikací (NSK) nebo si níže stáhněte podrobný hodnotící standard. Stáhnout hodnotící standard ve formátu PDF
Uložte si zkoušky, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.
Zaregistrujte se zdarmaKde se můžu nechat vyzkoušet?
-
Dívčí katolická střední škola a mateřská škola
Adresa: Legerova 28, Kolín, 28002 IČ: 00641065     Kontakt: Mgr. Libuše Kubíčková E-mail: dks.kolin@centrum.cz Telefon: 321722079 -
Odborné učiliště, Hradec Králové, 17. listopadu 1212
Adresa: 17. Listopadu 1212/2, Hradec Králové, 50003 IČ: 62690400     Kontakt: PaedDr. Libor Mojžíš E-mail: sekretariat@ouhk.cz Telefon: 495000666 -
Soukromá podřipská střední odborná škola a střední odborné učiliště o.p.s.
Adresa: Jana z Dražic 169, Roudnice nad Labem, 41301 IČ: 25047671     Kontakt: Mgr. Richard Červený E-mail: info@podripskaskola.cz Telefon: 416839064
Mohlo by vás také zajímat
Co se hodí všem profesím
Zdroj informací
Všechny dostupné zkoušející
-
Dívčí katolická střední škola a mateřská škola
Adresa: Legerova 28, Kolín, 28002 IČ: 00641065     Kontakt: Mgr. Libuše Kubíčková E-mail: dks.kolin@centrum.cz Telefon: 321722079 -
Odborné učiliště, Hradec Králové, 17. listopadu 1212
Adresa: 17. Listopadu 1212/2, Hradec Králové, 50003 IČ: 62690400     Kontakt: PaedDr. Libor Mojžíš E-mail: sekretariat@ouhk.cz Telefon: 495000666 -
Soukromá podřipská střední odborná škola a střední odborné učiliště o.p.s.
Adresa: Jana z Dražic 169, Roudnice nad Labem, 41301 IČ: 25047671     Kontakt: Mgr. Richard Červený E-mail: info@podripskaskola.cz Telefon: 416839064