Máte dotaz? Máte pro nás podnět či připomínku? Napište nám.
info@vzdelavaniaprace.czCo potřebuji umět a jak mě budou zkoušet?
-
Příprava teplých nápojů
Kritéria hodnocení Ověření Zvolit vhodné a kvalitní suroviny v požadovaném množství Praktické předvedení a ústní ověření Připravit teplé nápoje běžně zařazené na nápojovém lístku Praktické předvedení Použít adekvátní technologické vybavení Praktické předvedení -
Ošetřování a skladování nápojů
Kritéria hodnocení Ověření Rozlišit jednotlivé druhy nápojů Ústní ověření Skladovat a ošetřovat nápoje podle jejich druhů Praktické předvedení a ústní ověření Použít adekvátní technologická zařízení při ošetřování a skladování nápojů Praktické předvedení a ústní ověření -
Nakládání s inventářem
Kritéria hodnocení Ověření Použít inventář v souladu s jeho určením Praktické předvedení Ošetřovat a udržovat inventář Praktické předvedení Zabezpečit a uskladnit inventář po ukončení provozu Praktické předvedení -
Skladování potravinářských surovin
Kritéria hodnocení Ověření Skladovat potraviny a nápoje podle hygienických norem Praktické předvedení Evidovat pohyb skladových zásob Písemné a ústní ověření Zhotovit doklad o příjmu a výdeji zboží Písemné ověření Zkontrolovat, převzít a vydat požadované zboží Praktické předvedení -
Výpomoc při podávání pokrmů a nápojů jednoduchou obsluhou
Kritéria hodnocení Ověření Obsluhovat hosty v souladu s pravidly techniky obsluhy a podle zadaných pokynů Praktické předvedení Použít vhodný inventář v souladu s jeho určením Praktické předvedení Komunikovat s hostem Ústní ověření Použít vhodná technologická zařízení pro konkrétní činnosti při obsluze Praktické předvedení -
Obsluha technologických zařízení v provozu
Kritéria hodnocení Ověření Připravit technologická zařízení k provozu Praktické předvedení Bezpečně používat technologická zařízení v souladu s jejich určením Praktické předvedení Ošetřit a zabezpečit technologická zařízení po ukončení provozu Praktické předvedení -
Zajištění bezpečnosti hostů, BOZP, PO
Kritéria hodnocení Ověření Dodržovat bezpečnostní pravidla spojená s ochranou majetku a zdraví hostů Ústní ověření Dodržovat pravidla BOZP Ústní ověření Dodržovat pravidla požární ochrany Ústní ověření -
Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů
Kritéria hodnocení Ověření Dodržovat hygienu osobní a hygienu práce v průběhu pracovních činností Praktické předvedení Provést úklid pracoviště po ukončení provozu v souladu s hygienickými požadavky Praktické předvedení
Chci se nechat vyzkoušet
Další informace o zkoušce z profesní kvalifikace, získáte na webu Národní systém kvalifikací (NSK) nebo si níže stáhněte podrobný hodnotící standard. Stáhnout hodnotící standard ve formátu PDF
Uložte si zkoušky, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.
Zaregistrujte se zdarmaKde se můžu nechat vyzkoušet?
-
Soukromá podřipská střední odborná škola a střední odborné učiliště o.p.s.
Adresa: Jana z Dražic 169, Roudnice nad Labem, 41301 IČ: 25047671     Kontakt: Mgr. Richard Červený E-mail: info@podripskaskola.cz Telefon: 416839064
Mohlo by vás také zajímat
Co se hodí všem profesím
Zdroj informací
Všechny dostupné zkoušející
-
Soukromá podřipská střední odborná škola a střední odborné učiliště o.p.s.
Adresa: Jana z Dražic 169, Roudnice nad Labem, 41301 IČ: 25047671     Kontakt: Mgr. Richard Červený E-mail: info@podripskaskola.cz Telefon: 416839064