TIP: Pokud zkoušku úspěšně absolvujete, získáte celostátně uznávaný certifikát - osvědčení o profesní kvalifikaci, které má stejnou platnost jako např. výuční list. S osvědčením, že svou práci opravdu dobře umíte, máte výrazně větší šanci, že při dalším hledání práce uspějete! Více o zkouškách a certifikátu

Příště nezobrazovat

Tato profesní kvalifikace 65-012-E je součástí Národní soustavy kvalifikací (NSK)

Co potřebuji umět a jak mě budou zkoušet?

  • Příprava teplých nápojů

    Kritéria hodnocení Ověření
    Zvolit vhodné a kvalitní suroviny v požadovaném množství Praktické předvedení a ústní ověření
    Připravit teplé nápoje běžně zařazené na nápojovém lístku Praktické předvedení
    Použít adekvátní technologické vybavení Praktické předvedení
  • Ošetřování a skladování nápojů

    Kritéria hodnocení Ověření
    Rozlišit jednotlivé druhy nápojů Ústní ověření
    Skladovat a ošetřovat nápoje podle jejich druhů Praktické předvedení a ústní ověření
    Použít adekvátní technologická zařízení při ošetřování a skladování nápojů Praktické předvedení a ústní ověření
  • Nakládání s inventářem

    Kritéria hodnocení Ověření
    Použít inventář v souladu s jeho určením Praktické předvedení
    Ošetřovat a udržovat inventář Praktické předvedení
    Zabezpečit a uskladnit inventář po ukončení provozu Praktické předvedení
  • Skladování potravinářských surovin

    Kritéria hodnocení Ověření
    Skladovat potraviny a nápoje podle hygienických norem Praktické předvedení
    Evidovat pohyb skladových zásob Písemné a ústní ověření
    Zhotovit doklad o příjmu a výdeji zboží Písemné ověření
    Zkontrolovat, převzít a vydat požadované zboží Praktické předvedení
  • Výpomoc při podávání pokrmů a nápojů jednoduchou obsluhou

    Kritéria hodnocení Ověření
    Obsluhovat hosty v souladu s pravidly techniky obsluhy a podle zadaných pokynů Praktické předvedení
    Použít vhodný inventář v souladu s jeho určením Praktické předvedení
    Komunikovat s hostem Ústní ověření
    Použít vhodná technologická zařízení pro konkrétní činnosti při obsluze Praktické předvedení
  • Obsluha technologických zařízení v provozu

    Kritéria hodnocení Ověření
    Připravit technologická zařízení k provozu Praktické předvedení
    Bezpečně používat technologická zařízení v souladu s jejich určením Praktické předvedení
    Ošetřit a zabezpečit technologická zařízení po ukončení provozu Praktické předvedení
  • Zajištění bezpečnosti hostů, BOZP, PO

    Kritéria hodnocení Ověření
    Dodržovat bezpečnostní pravidla spojená s ochranou majetku a zdraví hostů Ústní ověření
    Dodržovat pravidla BOZP Ústní ověření
    Dodržovat pravidla požární ochrany Ústní ověření
  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů

    Kritéria hodnocení Ověření
    Dodržovat hygienu osobní a hygienu práce v průběhu pracovních činností Praktické předvedení
    Provést úklid pracoviště po ukončení provozu v souladu s hygienickými požadavky Praktické předvedení

Chci se nechat vyzkoušet

Další informace o zkoušce z profesní kvalifikace, získáte na webu Národní systém kvalifikací (NSK) nebo si níže stáhněte podrobný hodnotící standard. Stáhnout hodnotící standard ve formátu PDF

Uložte si zkoušky, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.

Zaregistrujte se zdarma

Kde se můžu nechat vyzkoušet?

Zobrazit všechny dostupné zkoušející (3)

Zdroj informací

narodni-kvalifikace.cz