Máte dotaz? Máte pro nás podnět či připomínku? Napište nám.
info@vzdelavaniaprace.czCo potřebuji umět a jak mě budou zkoušet?
-
Volba postupu práce, potřebných surovin a zařízení pro přípravu pokrmů
Kritéria hodnocení Ověření Zvolit vhodný technologický postup pro přípravu zadaného pokrmu Praktické předvedení a ústní ověření Vybrat, připravit a upravit vhodné suroviny pro připravovaný pokrm Praktické předvedení Zvolit a připravit k provozu vhodná technologická zařízení pro daný účel Praktické předvedení -
Přejímka potravinářských surovin
Kritéria hodnocení Ověření Provést normování na daný počet porcí podle stanovené receptury Praktické předvedení Zkontrolovat deklarovaný druh surovin a gramáž Praktické předvedení Senzoricky posoudit nezávadnost a kvalitu surovin Praktické předvedení Vyhotovit doklad o převzetí zboží Praktické předvedení -
Příprava surovin pro výrobu jídel
Kritéria hodnocení Ověření Vykonat přípravné práce, opracovat suroviny s minimálními ztrátami Praktické předvedení Použít vhodné technologické vybavení pro přípravu a opracování surovin Praktické předvedení Dodržet ekologické předpisy při nakládání s odpady Praktické předvedení -
Příprava produktů běžné studené kuchyně
Kritéria hodnocení Ověření Dodržet technologický postup přípravy zadaného pokrmu Praktické předvedení Dodržet množství surovin podle receptur Praktické předvedení Připravit studený pokrm s typickými požadovanými vlastnostmi Praktické předvedení Provést úpravu, estetizaci a senzorické hodnocení pokrmu před expedicí Praktické předvedení Použít vhodné technologické vybavení při přípravě pokrmu Praktické předvedení -
Příprava a estetická úprava studených pokrmů pro slavnostní příležitosti
Kritéria hodnocení Ověření Navrhnout vhodné studené pokrmy pro danou příležitost, zvolit vhodné suroviny Písemné ověření Popsat technologický postup přípravy Písemné/ústní ověření Připravit pokrm pro slavnostní příležitost Praktické předvedení Provést úpravu a estetizaci pokrmu před expedicí Praktické předvedení -
Zpracování a úprava polotovarů
Kritéria hodnocení Ověření Zpracovat polotovary v souladu s jejich určením a technologickým postupem úpravy Praktické předvedení Použít odpovídající technologické vybavení Praktické předvedení Připravit pokrm z polotovarů ke konzumaci Praktické předvedení -
Nakládání s inventářem
Kritéria hodnocení Ověření Ošetřovat a udržovat inventář Praktické předvedení Zabezpečit a uskladnit inventář po ukončení provozu Praktické předvedení -
Skladování potravinářských surovin
Kritéria hodnocení Ověření Skladovat a ošetřovat suroviny podle hygienických norem Ústní ověření Zhotovit doklady o příjmu a výdeji Praktické předvedení Zkontrolovat, převzít a vydat požadované zboží Praktické předvedení -
Obsluha technologických zařízení v provozu
Kritéria hodnocení Ověření Připravit za dodržení bezpečnostních zásad technologická zařízení k provozu Praktické předvedení Bezpečně používat technologická zařízení v souladu s jejich určením Praktické předvedení Obsluhovat technologická zařízení Praktické předvedení Ošetřit a zabezpečit technologická zařízení po ukončení provozu Praktické předvedení -
Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů
Kritéria hodnocení Ověření Dodržovat hygienu osobní a hygienu práce v průběhu pracovních činností Praktické předvedení Uplatňovat postupy založené na principu kritických bodů HACCP Praktické předvedení a ústní ověření Během provozu i po jeho ukončení dodržovat sanitační řád Praktické předvedení -
Organizování práce v gastronomickém provozu
Kritéria hodnocení Ověření Připravit pracoviště na provoz, zhodnotit funkčnost a připravenost pracoviště Praktické předvedení Převzít pracovní úkoly podle pracovních plánů Praktické předvedení Účelně organizovat práci v gastronomickém provozu Praktické předvedení Dodržet posloupnost prací a časový harmonogram Praktické předvedení Provést úklid pracoviště po ukončení provozu v souladu s hygienickými požadavky Praktické předvedení
Chci se nechat vyzkoušet
Další informace o zkoušce z profesní kvalifikace, získáte na webu Národní systém kvalifikací (NSK) nebo si níže stáhněte podrobný hodnotící standard. Stáhnout hodnotící standard ve formátu PDF
Uložte si zkoušky, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.
Zaregistrujte se zdarmaKde se můžu nechat vyzkoušet?
-
Obchodní akademie Dr. Albína Bráfa, Hotelová škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Třebíč
Adresa: Sirotčí 63, Třebíč, 67401 IČ: 66610699     Kontakt: Mgr. Libuše Kolářová E-mail: info@trhs.cz Telefon: 568846219 -
Soukromá podřipská střední odborná škola a střední odborné učiliště o.p.s.
Adresa: Jana z Dražic 169, Roudnice nad Labem, 41301 IČ: 25047671     Kontakt: Mgr. Richard Červený E-mail: info@podripskaskola.cz Telefon: 416839064 -
Střední škola, Bohumín, příspěvková organizace
Adresa: Husova 283, Bohumín, 73581 IČ: 66932581     Kontakt: sekretariát E-mail: sekretariat@sosboh.cz Telefon: 596097911 -
Střední škola průmyslová, hotelová a zdravotnická Uherské Hradiště
Adresa: Kollárova 617, Uherské Hradiště, 68601 IČ: 00559644     Kontakt: Ing. Jaroslav Zatloukal E-mail: malinova@ssphz-uh.cz Telefon: 872433911 -
Zdeňka Endlicherová
Adresa: Hoppova 876/10, Brno, 60200     Kontakt: PhDr. Zdeňka Endlicherová E-mail: endlicherova@ncm.cz Telefon: 543239124
Mohlo by vás také zajímat
Co se hodí všem profesím
Zdroj informací
Všechny dostupné zkoušející
-
Obchodní akademie Dr. Albína Bráfa, Hotelová škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Třebíč
Adresa: Sirotčí 63, Třebíč, 67401 IČ: 66610699     Kontakt: Mgr. Libuše Kolářová E-mail: info@trhs.cz Telefon: 568846219 -
Soukromá podřipská střední odborná škola a střední odborné učiliště o.p.s.
Adresa: Jana z Dražic 169, Roudnice nad Labem, 41301 IČ: 25047671     Kontakt: Mgr. Richard Červený E-mail: info@podripskaskola.cz Telefon: 416839064 -
Střední škola, Bohumín, příspěvková organizace
Adresa: Husova 283, Bohumín, 73581 IČ: 66932581     Kontakt: sekretariát E-mail: sekretariat@sosboh.cz Telefon: 596097911 -
Střední škola průmyslová, hotelová a zdravotnická Uherské Hradiště
Adresa: Kollárova 617, Uherské Hradiště, 68601 IČ: 00559644     Kontakt: Ing. Jaroslav Zatloukal E-mail: malinova@ssphz-uh.cz Telefon: 872433911 -
Zdeňka Endlicherová
Adresa: Hoppova 876/10, Brno, 60200     Kontakt: PhDr. Zdeňka Endlicherová E-mail: endlicherova@ncm.cz Telefon: 543239124