Máte dotaz? Máte pro nás podnět či připomínku? Napište nám.
info@vzdelavaniaprace.czCo potřebuji umět a jak mě budou zkoušet?
-
Volba postupu práce
Kritéria hodnocení Ověření Zkontrolovat a převzít pracoviště na provoz Praktické předvedení Přidělit a převzít pracovní úkoly podle pracovních plánů Praktické předvedení a ústní ověření Zvolit a připravit k provozu potřebná technologická zařízení Praktické předvedení -
Přejímka výrobků k expedici
Kritéria hodnocení Ověření Převzít výrobky pro expedici v požadovaném počtu Praktické předvedení Senzoricky posoudit nezávadnost a kvalitu surovin, dodržet požadovanou teplotu Praktické předvedení Převzít doklad o dodaném zboží Praktické předvedení -
Regenerace pokrmů
Kritéria hodnocení Ověření Regenerovat zchlazené a zmrazené pokrmy podle hygienických zásad Praktické předvedení Zvolit a použít technologický postup přípravy podle typu pokrmu Praktické předvedení Použít vhodnou technologii včetně zařízení (např. ohřev v mikrovlnné troubě, konvektomatu, na sporáku) Praktické předvedení -
Expedice pokrmů
Kritéria hodnocení Ověření Připravit expedici pokrmů, případně podle potřeby a charakteru pokrmu dokončit finální úpravu Praktické předvedení Provést jednotnou úpravu příloh, masa, omáčky, obloh, ozdob atd. při servírování teplých i studených pokrmů na talíři Praktické předvedení Provést úpravu a estetizaci pokrmu před expedicí Praktické předvedení Expedovat připravený pokrm Praktické předvedení -
Nakládání s inventářem
Kritéria hodnocení Ověření Ošetřovat a udržovat inventář Praktické předvedení Zabezpečit a uskladnit inventář po ukončení provozu Praktické předvedení -
Obsluha technologických zařízení v provozu
Kritéria hodnocení Ověření Připravit za dodržení bezpečnostních zásad technologická zařízení k provozu Praktické předvedení Bezpečně používat a obsluhovat technologická zařízení v souladu s jejich určením Praktické předvedení Ošetřit a zabezpečit technologická zařízení po ukončení provozu Praktické předvedení -
Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů
Kritéria hodnocení Ověření Dodržovat hygienu osobní a hygienu práce v průběhu pracovních činností Praktické předvedení Uplatňovat postupy založené na principu kritických bodů HACCP Praktické předvedení a ústní ověření Provést úklid pracoviště po ukončení provozu v souladu s hygienickými požadavky Praktické předvedení
Chci se nechat vyzkoušet
Další informace o zkoušce z profesní kvalifikace, získáte na webu Národní systém kvalifikací (NSK) nebo si níže stáhněte podrobný hodnotící standard. Stáhnout hodnotící standard ve formátu PDF
Uložte si zkoušky, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.
Zaregistrujte se zdarmaKde se můžu nechat vyzkoušet?
-
Soukromá podřipská střední odborná škola a střední odborné učiliště o.p.s.
Adresa: Jana z Dražic 169, Roudnice nad Labem, 41301 IČ: 25047671     Kontakt: Mgr. Richard Červený E-mail: info@podripskaskola.cz Telefon: 416839064
Mohlo by vás také zajímat
Co se hodí všem profesím
Zdroj informací
Všechny dostupné zkoušející
-
Soukromá podřipská střední odborná škola a střední odborné učiliště o.p.s.
Adresa: Jana z Dražic 169, Roudnice nad Labem, 41301 IČ: 25047671     Kontakt: Mgr. Richard Červený E-mail: info@podripskaskola.cz Telefon: 416839064