TIP: Pokud zkoušku úspěšně absolvujete, získáte celostátně uznávaný certifikát - osvědčení o profesní kvalifikaci, které má stejnou platnost jako např. výuční list. S osvědčením, že svou práci opravdu dobře umíte, máte výrazně větší šanci, že při dalším hledání práce uspějete! Více o zkouškách a certifikátu

Příště nezobrazovat

Tato profesní kvalifikace 65-011-E je součástí Národní soustavy kvalifikací (NSK)

Co potřebuji umět a jak mě budou zkoušet?

  • Volba postupu práce

    Kritéria hodnocení Ověření
    Zkontrolovat a převzít pracoviště na provoz Praktické předvedení
    Přidělit a převzít pracovní úkoly podle pracovních plánů Praktické předvedení a ústní ověření
    Zvolit a připravit k provozu potřebná technologická zařízení Praktické předvedení
  • Přejímka výrobků k expedici

    Kritéria hodnocení Ověření
    Převzít výrobky pro expedici v požadovaném počtu Praktické předvedení
    Senzoricky posoudit nezávadnost a kvalitu surovin, dodržet požadovanou teplotu Praktické předvedení
    Převzít doklad o dodaném zboží Praktické předvedení
  • Regenerace pokrmů

    Kritéria hodnocení Ověření
    Regenerovat zchlazené a zmrazené pokrmy podle hygienických zásad Praktické předvedení
    Zvolit a použít technologický postup přípravy podle typu pokrmu Praktické předvedení
    Použít vhodnou technologii včetně zařízení (např. ohřev v mikrovlnné troubě, konvektomatu, na sporáku) Praktické předvedení
  • Expedice pokrmů

    Kritéria hodnocení Ověření
    Připravit expedici pokrmů, případně podle potřeby a charakteru pokrmu dokončit finální úpravu Praktické předvedení
    Provést jednotnou úpravu příloh, masa, omáčky, obloh, ozdob atd. při servírování teplých i studených pokrmů na talíři Praktické předvedení
    Provést úpravu a estetizaci pokrmu před expedicí Praktické předvedení
    Expedovat připravený pokrm Praktické předvedení
  • Nakládání s inventářem

    Kritéria hodnocení Ověření
    Ošetřovat a udržovat inventář Praktické předvedení
    Zabezpečit a uskladnit inventář po ukončení provozu Praktické předvedení
  • Obsluha technologických zařízení v provozu

    Kritéria hodnocení Ověření
    Připravit za dodržení bezpečnostních zásad technologická zařízení k provozu Praktické předvedení
    Bezpečně používat a obsluhovat technologická zařízení v souladu s jejich určením Praktické předvedení
    Ošetřit a zabezpečit technologická zařízení po ukončení provozu Praktické předvedení
  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů

    Kritéria hodnocení Ověření
    Dodržovat hygienu osobní a hygienu práce v průběhu pracovních činností Praktické předvedení
    Uplatňovat postupy založené na principu kritických bodů HACCP Praktické předvedení a ústní ověření
    Provést úklid pracoviště po ukončení provozu v souladu s hygienickými požadavky Praktické předvedení

Chci se nechat vyzkoušet

Další informace o zkoušce z profesní kvalifikace, získáte na webu Národní systém kvalifikací (NSK) nebo si níže stáhněte podrobný hodnotící standard. Stáhnout hodnotící standard ve formátu PDF

Uložte si zkoušky, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.

Zaregistrujte se zdarma

Kde se můžu nechat vyzkoušet?

Zobrazit všechny dostupné zkoušející (1)

Zdroj informací

narodni-kvalifikace.cz