Máte dotaz? Máte pro nás podnět či připomínku? Napište nám.
info@vzdelavaniaprace.czCo potřebuji umět a jak mě budou zkoušet?
-
Dělení a vykosťování masa jatečných zvířat
Kritéria hodnocení Ověření Dělit jatečně upravená těla prasat na jednotlivé části, popsat dělení vepřové půlky Praktické předvedení a ústní ověření Bourat jednotlivé části jatečně upravených těl prasat Praktické předvedení a ústní ověření Dělit jatečně upravená těla skotu na jednotlivé části, popsat dělené přední a zadní hovězí čtvrti Praktické předvedení a ústní ověření Bourat jednotlivé části jatečně upravených těl skotu Praktické předvedení a ústní ověření Popsat dělení jatečně upravených těl telat na jednotlivé části Ústní ověření Popsat dělení jatečně upravených těl skopců, koz, koní a těl zvěře na jednotlivé části Ústní ověření -
Stanovení požadavků na surovinu v závislosti na druhu masa
Kritéria hodnocení Ověření Uvést požadavky na jatečně upravená těla prasat Ústní nebo písemné ověření Uvést požadavky na jatečně upravená těla skotu Ústní nebo písemné ověření Uvést požadavky na jatečně upravená těla telat Ústní nebo písemné ověření Uvést požadavky na jatečně upravená těla skopců, koz, koní a těla zvěře Ústní nebo písemné ověření -
Třídění jednotlivých druhů vykostěného masa pro výsek a výrobu
Kritéria hodnocení Ověření Roztřídit jednotlivé druhy vykostěného masa pro výsek Praktické předvedení Roztřídit jednotlivé druhy vykostěného masa pro výrobu Praktické předvedení -
Popsání průběhu zracích procesů v mase
Kritéria hodnocení Ověření Popsat normální průběh zrání masa Ústní ověření Popsat abnormální průběh zrání masa (vady zrání masa a jejich hlavní příčiny) Ústní ověření -
Skladování masa
Kritéria hodnocení Ověření Popsat zásady skladování čerstvého masa a skladovat čerstvé maso Praktické předvedení a ústní ověření Popsat zásady skladování zmrazeného masa Ústní ověření -
Obsluha strojního a technologického vybavení bourárny
Kritéria hodnocení Ověření Použít vhodné technologické vybavení při bourání masa Praktické předvedení Předvést obsluhu a kontrolovat funkčnost strojního a technologického vybavení bourárny Praktické předvedení -
Provádění hygienicko-sanitační činnosti v provozech masného průmyslu, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
Kritéria hodnocení Ověření Dodržovat hygienické předpisy a osobní hygienu Praktické předvedení Používat pracovní oděv a ochranné pomůcky Praktické předvedení Dodržovat sanitační řád bourárny Praktické předvedení Dodržovat zásady bezpečnosti, hygieny práce a ochrany zdraví při práci a požární prevence Praktické předvedení Rozlišit specifická bezpečnostní rizika související s manipulací se strojním vybavením a s výkonem pracovních činností při bourání masa Praktické předvedení a ústní ověření
Chci se nechat vyzkoušet
Další informace o zkoušce z profesní kvalifikace, získáte na webu Národní systém kvalifikací (NSK) nebo si níže stáhněte podrobný hodnotící standard. Stáhnout hodnotící standard ve formátu PDF
Uložte si zkoušky, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.
Zaregistrujte se zdarmaKde se můžu nechat vyzkoušet?
-
Střední škola gastronomie, oděvnictví a služeb, Frýdek-Místek, příspěvková organizace
Adresa: Tř. T. G. Masaryka 451, Frýdek-Místek, 73801 IČ: 00577243     Kontakt: Email E-mail: sekretariat@ssgos.cz     Kontakt: Telefon Telefon: 558630041 -
Těšínské jatky, s. r. o.
Adresa: Na Olšinách 361/1, Český Těšín, 73701 IČ: 25822357     Kontakt: email E-mail: info@tesjatky.cz     Kontakt: telefon Telefon: 558761811
Mohlo by vás také zajímat
Co se hodí všem profesím
Zdroj informací
Všechny dostupné zkoušející
-
Střední škola gastronomie, oděvnictví a služeb, Frýdek-Místek, příspěvková organizace
Adresa: Tř. T. G. Masaryka 451, Frýdek-Místek, 73801 IČ: 00577243     Kontakt: Email E-mail: sekretariat@ssgos.cz     Kontakt: Telefon Telefon: 558630041 -
Těšínské jatky, s. r. o.
Adresa: Na Olšinách 361/1, Český Těšín, 73701 IČ: 25822357     Kontakt: email E-mail: info@tesjatky.cz     Kontakt: telefon Telefon: 558761811