Co profese obnáší

Pracovník výroby konzerv připravuje a míchá suroviny pro výrobu konzerv, dále plní, uzavírá, tepelně opracuje a skladuje konzervy.

Co musím umět

  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
  • Příprava přísad, pomocných látek a konzervových obalů pro výrobu konzerv a polokonzerv
  • Úprava surovin pro výrobu konzerv a polokonzerv
  • Mělnění, míchání a výpočet spotřeby surovin pro výrobu konzerv a polokonzerv
  • Třídění výrobních mas a drůbežího masa
  • Plnění a uzavírání konzerv a polokonzerv
  • Skladování konzerv a polokonzerv
  • Tepelné opracování konzerv a polokonzerv
  • Chlazení a označování konzerv a polokonzerv po tepelném opracování
  • Obsluha strojního a technologického vybavení při výrobě konzerv a polokonzerv

Uložte si profese, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.

Zaregistrujte se zdarma

Kolik budu brát?

Tato informace je dostupná