Co profese obnáší

Pracovník bourárny dělí, vykosťuje a třídí maso velkých jatečných zvířat.

Co musím umět

  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
  • Stanovení požadavků na surovinu v závislosti na druhu masa
  • Popsání průběhu zracích procesů v mase
  • Dělení a vykosťování masa jatečných zvířat
  • Dělení a vykosťování hovězího masa
  • Dělení a vykosťování telecího masa
  • Dělení a vykosťování skopového, kozího, koňského masa a zvěřiny
  • Třídění jednotlivých druhů vykostěného masa pro výsek a výrobu
  • Skladování a konzervace čerstvého masa
  • Obsluha strojního a technologického vybavení bourárny

Uložte si profese, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.

Zaregistrujte se zdarma

Kolik budu brát?

Tato informace je dostupná