Máte dotaz? Máte pro nás podnět či připomínku? Napište nám.
info@vzdelavaniaprace.czCo profese obnáší
Pekař trvanlivého pečiva zajišťuje výrobu těsta, tvarování, pečení, dohotovení a balení výrobků.
Co musím umět
- Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
- Vedení provozní evidence při výrobě a prodeji pekařských výrobků
- Obsluha a seřizování kynárny
- Dělení a tvarování těst
- Posuzování jakosti surovin, polotovarů a hotových pekařských výrobků
- Obsluha strojů a zařízení pro pekařskou výrobu
- Volba technologického postupu pro výrobu trvanlivého pečiva
- Příjem a uchovávání surovin, polotovarů a přísad pro výrobu trvanlivého pečiva
- Prodej trvanlivého pečiva
- Výroba těst pro trvanlivé pečivo
- Pečení trvanlivého pečiva
- Příprava, výpočet spotřeby a úprava surovin pro výrobu trvanlivého pečiva
- Uchovávání, balení a expedice trvanlivého pečiva
Uložte si profese, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.
Zaregistrujte se zdarmaKolik budu brát?
Tato informace je dostupná registrovaným uživatelům