Co profese obnáší

Pekař trvanlivého pečiva zajišťuje výrobu těsta, tvarování, pečení, dohotovení a balení výrobků.

Co musím umět

  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
  • Vedení provozní evidence při výrobě a prodeji pekařských výrobků
  • Obsluha a seřizování kynárny
  • Dělení a tvarování těst
  • Posuzování jakosti surovin, polotovarů a hotových pekařských výrobků
  • Obsluha strojů a zařízení pro pekařskou výrobu
  • Volba technologického postupu pro výrobu trvanlivého pečiva
  • Příjem a uchovávání surovin, polotovarů a přísad pro výrobu trvanlivého pečiva
  • Prodej trvanlivého pečiva
  • Výroba těst pro trvanlivé pečivo
  • Pečení trvanlivého pečiva
  • Příprava, výpočet spotřeby a úprava surovin pro výrobu trvanlivého pečiva
  • Uchovávání, balení a expedice trvanlivého pečiva

Uložte si profese, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.

Zaregistrujte se zdarma

Kolik budu brát?

Tato informace je dostupná