Co profese obnáší

Pekař jemného pečiva zhotovuje těsta a náplně. Tvaruje vánočky, bábovky, koláče, štoly, hřebeny a další druhy jemného pečiva.

Co musím umět

  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
  • Pečení, smažení výrobků jemného pečiva
  • Příprava a použití náplní a polev pro výrobu jemného pečiva
  • Zhotovování těst, hmot a polotovarů pro výrobu jemného pečiva
  • Obsluha a seřizování strojů a zařízení na výrobu jemného pečiva
  • Volba technologického postupu pro výrobu jemného pečiva
  • Příjem a uchovávání surovin, polotovarů a přísad pro výrobu jemného pečiva
  • Prodej jemného pečiva
  • Příprava, výpočet spotřeby a úprava surovin pro výrobu jemného pečiva
  • Dohotovování a zdobení jemného pečiva
  • Posuzování jakosti surovin a polotovarů pro výrobu jemného pečiva a hotových výrobků
  • Uchovávání, balení a expedice jemného pečiva
  • Vedení provozní evidence při výrobě a prodeji jemného pečiva
  • Dělení, tvarování těst, dávkování hmot, plnění před pečením

Uložte si profese, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.

Zaregistrujte se zdarma

Kolik budu brát?

Tato informace je dostupná