Co profese obnáší

Pekař chleba a běžného pečiva naváží suroviny a obsluhuje mísicí a tvarovací stroje, provádí obsluhu pece a dohlíží na tvarování výrobků.

Co musím umět

  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
  • Vedení provozní evidence při výrobě a prodeji pekařských výrobků
  • Obsluha a seřizování kynárny
  • Volba technologického postupu pro výrobu chleba a běžného pečiva
  • Příjem a uchovávání surovin, polotovarů a přísad pro výrobu chleba a běžného pečiva
  • Prodej chleba a běžného pečiva
  • Dělení a tvarování těst
  • Výroba těst a kvasů pro chleba a běžné pečivo
  • Pečení chleba a běžného pečiva
  • Příprava, výpočet spotřeby a úprava surovin pro výrobu chleba a běžného pečiva
  • Uchovávání, balení a expedice chleba a běžného pečiva
  • Posuzování jakosti surovin, polotovarů a hotových pekařských výrobků
  • Obsluha strojů a zařízení pro pekařskou výrobu

Uložte si profese, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.

Zaregistrujte se zdarma

Kolik budu brát?

Tato informace je dostupná