Co profese obnáší

Mlékař zpracovává mléko na mlékárenské výrobky, polotovary a případně další potraviny.

Co musím umět

  • Dodržování technologií mlékárenských výrob
  • Obsluha strojů a zařízení pro zpracování mléka na mlékárenské výrobky
  • Měření základních chemicko-fyzikálních veličin v mlékárenském provozu
  • Dodržování sanitačních postupů, provádění hygienicko-sanitační činnosti v mlékárenském provozu
  • Dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin v mlékárenské výrobě; bezpečné používání čisticích prostředků a jiných chemikálií
  • Skladování polotovarů, přísad a hotových mléčných výrobků
  • Posuzování hodnot kvality surovin a parametrů výrobního procesu při zpracování mléka
  • Odběr vzorků při zpracování mléka a smyslové posuzování jejich jakosti

Uložte si profese, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.

Zaregistrujte se zdarma

Kolik budu brát?

Tato informace je dostupná