Co profese obnáší

Lihovarník zajišťuje výrobu lihu a destilátů v celém jejím rozsahu od příjmu surovin, přes fermentaci, destilaci, až po předání vyrobeného lihu nebo destilátu.

Co musím umět

  • Odběr vzorků vyrobené lihoviny pro laboratorní analýzu
  • Vedení provozní dokumentace o výrobě lihovin, zejména spotřeby lihu a základních surovin
  • Inventarizace lihovin dle legislativních předpisů
  • Dodržení sanitačních a hygienických předpisů včetně kritických bodů (HACCP)
  • Příjem surovin k výrobě lihu
  • Analýza a přepočet dávkování pomocných komponentů z výsledků rozboru vstupních surovin
  • Obsluha tlakových a vakuových zařízení pro výrobu lihu
  • Zajišťování výrobních operací (čerpání, míchání, scelování, rektifikace)
  • Práce s normami spotřeby surovin a materiálu
  • Provádění denaturace lihu s denaturačními prostředky při úpravě lihu pro nepotravinářské využití
  • Obsluha destilačních aparátů a dalších zařízení pro výrobu lihovin

Uložte si profese, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.

Zaregistrujte se zdarma

Kolik budu brát?

Tato informace je dostupná