Co profese obnáší

Cukrář restauračních moučníků zajišťuje výrobu hmot, jejich tvarování, tepelné opracování nebo chlazení. Dohotovuje, zdobí a aranžuje restaurační moučníky.

Co musím umět

  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
  • Příprava a použití základních náplní a polev
  • Vedení provozní evidence při výrobě a prodeji cukrářských výrobků
  • Posuzování jakosti cukrářských surovin, polotovarů a hotových výrobků
  • Obsluha a seřizování strojů a zařízení při výrobě restauračních moučníků
  • Zhotovování těst a hmot na přípravu teplých a studených restauračních moučníků
  • Tepelné úpravy restauračních moučníků
  • Dohotovování a zdobení cukrářských výrobků
  • Aranžování a úprava při servírování
  • Volba technologického postupu pro přípravu restauračních moučníků
  • Příjem a uchovávání surovin a polotovarů pro výrobu restauračních moučníků
  • Příprava, výpočet spotřeby a úprava surovin pro přípravu restauračních moučníků
  • Dělení, tvarování, plnění těst a dávkování hmot

Uložte si profese, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.

Zaregistrujte se zdarma

Kolik budu brát?

Tato informace je dostupná