Co profese obnáší

Cukrář řemeslné výroby perníku zajišťuje výrobu těsta, tvarování, pečení, dohotovení a balení výrobků.

Co musím umět

  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
  • Příprava a použití základních náplní a polev
  • Zhotovování různých druhů perníkového těsta
  • Obsluha a seřizování strojů a zařízení při výrobě perníků a výrobků z perníkového těsta
  • Příjem a uchovávání surovin, polotovarů a přísad pro výrobu perníků
  • Volba technologického postupu pro výrobu perníků a výrobků z perníkového těsta
  • Dělení a tvarování perníkového těsta
  • Příprava, výpočet spotřeby a úprava surovin pro výrobu perníků
  • Posuzování jakosti perníků a výrobků z perníkového těsta
  • Dohotovování a zdobení perníků a výrobků z perníkového těsta
  • Uchovávání, skladování, balení a expedice perníků a výrobků z perníkového těsta
  • Vedení provozní evidence při výrobě a prodeji cukrářských výrobků
  • Prodej perníků a výrobků z perníkového těsta
  • Pečení výrobků z perníkového těsta

Uložte si profese, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.

Zaregistrujte se zdarma

Kolik budu brát?

Tato informace je dostupná