Co profese obnáší

Cukrář pro zpracování čokolády zpracovává čokoládu ručně nebo strojně. Čokoládu rozpouští, temperuje, odlévá ji do forem, vyrábí ozdoby, náplně a dohotovuje jako pralinky nebo tabulkovou čokoládu.

Co musím umět

  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
  • Vedení provozní evidence při výrobě a prodeji cukrářských výrobků
  • Příprava, výpočet spotřeby a úprava surovin podle technologického postupu
  • Příprava a zpracování čokolády pro různé účely
  • Uchovávání, balení a expedice polotovarů a hotových výrobků z čokolády
  • Obsluha a seřizování strojů a zařízení na zpracování čokolády
  • Navrhování, výtvarná úprava a aranžování cukrářských výrobků
  • Posuzování jakosti cukrářských surovin, polotovarů a hotových výrobků
  • Volba technologického postupu, podmínek a parametrů pro zpracování čokolády
  • Příjem a uchovávání surovin a polotovarů pro zpracování čokolády
  • Prodej výrobků a ozdob z čokolády
  • Ruční výroba čokoládových bonbonů (pralinek), formová výroba (výroba náplní)

Uložte si profese, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.

Zaregistrujte se zdarma

Kolik budu brát?

Tato informace je dostupná