Co profese obnáší

Cukrář modelovací a marcipánové hmoty vyrábí hmoty, připravuje z nich ozdoby a používá je na dohotovení cukrářských výrobků.

Co musím umět

  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
  • Vedení provozní evidence při výrobě a prodeji cukrářských výrobků
  • Navrhování, výtvarná úprava a aranžování cukrářských výrobků
  • Posuzování jakosti cukrářských surovin, polotovarů a hotových výrobků
  • Příprava, výpočet spotřeby a úprava surovin pro výrobu modelovací a marcipánové hmoty
  • Uchovávání, balení a expedice výrobků z modelovací a marcipánové hmoty
  • Ruční tvarování a modelování, tvarování pomocí forem
  • Volba technologického postupu pro výrobu modelovací a marcipánové hmoty
  • Příjem a uchovávání surovin a polotovarů pro výrobu cukrářských výrobků
  • Dohotovování a zdobení výrobků a ozdob, barvení
  • Prodej výrobků z modelovací a marcipánové hmoty

Uložte si profese, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.

Zaregistrujte se zdarma

Kolik budu brát?

Tato informace je dostupná